Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Συστήθηκε η πενταμελής επιτροπή για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων στον δήμο Καβάλας - Ξεκίνησαν περισυλλογές στις Κρηνίδες




Λίγες μόνο ώρες μετά την διευκρίνηση, από πλευράς της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, ότι δεν θα ξεκινήσουν εκ νέου οι περισυλλογές αδέσποτων ζώων συντροφιάς μέχρις ότου συσταθεί η πενταμελής επιτροπή που προβλέπει ο νόμος 4039/2012 για την επόπτευση της όλης διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, και οι πρώτες περισυλλογές πραγματοποιήθηκαν ήδη!

Τώρα, βέβαια, θα μας πείτε: "Μα καλά, πώς γίνεται αυτό; Χτες ακόμα η επιτροπή δεν είχε συσταθεί..." Έλα όμως, που ενώ στην διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί της Δευτέρας η κ. Τσανάκα με εκπροσώπους των 2 φιλοζωικών σωματείων (του "Αισώπου" και του "Σε προστατεύω"), αποφασίστηκε να συσταθεί η επιτροπή, τελικά το ίδιο απόγευμα η επιτροπή...συστήθηκε! Κατά συνέπεια, αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι σταμάτησαν πλέον οι μη νόμιμες περισυλλογές (λόγω μη ύπαρξης της σχετικής επιτροπής).

Ήδη σήμερα το πρωί μαζεύτηκαν τα πρώτα αδέσποτα σκυλιά από την περιοχή των Κρηνίδων, μια περιοχή η οποία στο παρελθόν έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τόσο από το πλήθος των αδέσποτων ζώων όσο και από περιστατικά δηλητηρίασης με φόλα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το φιλοζωικό σωματείο "Αίσωπος" ήταν ενήμερο για τις σημερινές περισυλλογές από τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ μια εθελόντρια φιλόζωος βρέθηκε στην περιοχή για να βοηθήσει τις προσπάθειες του συνεργείου. Ήδη, μάλιστα, οι εκπρόσωποι των 2 σωματείων έχουν απευθύνει έκκληση για την εξεύρεση εθελοντών οι οποίοι και θα επιτηρούν την περισυλλογή.

Αν και ακόμα παραμένουν αρκετά ακόμα θέματα για να διευθετηθούν (όπως το πότε και πού θα γίνεται η επαναφορά των αδέσποτων ζώων), το βέβαιο είναι ότι πλέον το κλίμα μεταξύ των φιλοζωικών οργανώσεων και της δημοτικής αρχής είναι αρκετά ήρεμο -για την ώρα τουλάχιστον. Οι ίδιοι οι φιλόζωοι, πάντως, εμφανίζονται αρκετά ικανοποιημένοι από τις τελευταίες εξελίξεις (αν και, όπως όλα δείχνουν, η μήνυση κατά παντός υπευθύνου που έχει υποβληθεί για την υπόθεση της περισυλλογής ενός αδέσποτου σκυλιού την περασμένη εβδομάδα δεν πρόκειται να αποσυρθεί, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα πραγματοποιηθεί, τελικά, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή από τα φιλοζωικά σωματεία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου