Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Βαγγέλης Λαμπάκης: Δεν μίλησα ποτέ μου για εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων στον δήμο Νέστου




Τις τελευταίες ημέρες -και συγκεκριμένα λίγο μετά την εκλογή του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη στην θέση του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης- είχαν δει το φως της δημοσιότητας διάφορα σενάρια περί επαναφοράς ενός παλαιού σεναρίου, το οποίο μόνο ως δυσάρεστη έκπληξη θα μπορούσε να θεωρηθεί τόσο για την περιοχή του δήμου Νέστου όσο και για τον υπόλοιπο νομό Καβάλας: το σενάριο της κατασκευής ενός εργοστασίου καύσης απορριμμάτων!

Στο σενάριο αυτό είχε αναφερθεί, αρχικά, ο δημοτικός σύμβουλος Νέστου Περικλής Αμπεριάδης -με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, η οποία ήταν αρκούντως αιχμηρή για τον κ. Λαμπάκη-, ενώ για το ίδιο θέμα μίλησε και ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Άρης Βέρρος -αναφερόμενος σε...δηλώσεις του κ. Λαμπάκη- στην διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, την περασμένη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα ο κ. Αμπεριάδης είχε σχολιάσει το εξής:

Ξαναβγαίνει στην επιφάνεια το εργοστάσιο καύσης σύμμεικτων απορριμμάτων στον Νέστο. Από που; Από τον πρόεδρο της ΠΕΔ. τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης.Πάντα είχα μια απέχθεια σε αυτούς που έχουν επιλεκτική - αλά καρτ- οικολογική συνείδηση. Άλλο ο χρυσός και άλλο η καύση σκουπιδιών... Σημεία των καιρών... Δυστυχώς...

ενώ ο κ. Βέρρος είχε διερωτηθεί αν μπορεί να γίνει αποδεκτό κάτι τέτοιο την ώρα που σε ολόκληρη την Ευρώπη το μοντέλο αυτό έχει αποσυρθεί ως καταστροφικό για το περιβάλλον, με την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα να απορρίπτει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αν διαβάσει κανείς τα παραπάνω είναι βέβαιο πως θα αναζητήσει στο Internet ή σε κάποια άλλα ΜΜΕ τις σχετικές δηλώσεις του κ. Λαμπάκη. Όσο και αν ψάξαμε, πάντως, κάποια τέτοια δήλωση δεν καταφέραμε να βρούμε. Προκειμένου, ωστόσο, να δούμε τι πραγματικά ισχύει, το fonikavalas.blogspot.gr επικοινώνησε με τον κ. Λαμπάκη, ο οποίος εξέφρασε την έκπληξή του όχι μόνο για τις φήμες αυτές -όπως τις χαρακτήρισε- αλλά και για το γεγονός ότι...αποδόθηκε στον ίδιο η υιοθέτηση της πρότασης για την κατασκευή εργοστασίου καύσης απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης τόνισε πως:

Δεν έχω κάνει ποτέ μου τέτοια δήλωση, και πώς άλλωστε να κάνω από την στιγμή που δεν υιοθετώ καν την ιδέα αυτή; Εμείς το μόνο που κάναμε είναι να μιλήσουμε για την δεύτερη μονάδα που προβλέπεται από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό του 2009 (ο οποίος δεν μιλάει καν για μονάδα καύσης απορριμμάτων). Οι σχεδιασμοί αυτής της μονάδας έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο, και πλέον είμαστε στην φάση της αναμονής αναδόχου. Αν όλα πάνε καλά πιστεύω ότι μέσα σε ένα χρόνο θα έχει βρεθεί ανάδοχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου