Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Τα "μαζεύει" ο υφυπουργός Παιδείας για το ερευνητικό κέντρο ΑΜΘ - Επικοινωνία Δερμεντζόπουλου με τον πρόεδρο του ΤΕΙ ΑΜΘ




Άμεση ήταν η αντίδραση των παραγόντων της Καβάλας, όταν έγινε γνωστό ότι ο προερχόμενος από τον Έβρο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, πρότεινε να δοθεί άδεια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο για την ίδρυση, μεταξύ άλλων, ενός Ερευνητικού Κέντρου Ενεργειακού Σχεδιασμού με έδρα την Ξάνθη, αγνοώντας κατά τρόπο προκλητικό το ΤΕΙ Καβάλας και το Τμήμα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου που διαθέτει.

Η επιλογή του Εβρίτη πολιτικού αποτέλεσε αντικείμενο επικριτικών σχολίων στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, κατόπιν σχετικής αναφοράς του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κωστή Σιμιτσή, ο οποίος, όπως ανέφερε, ενημερώθηκε για το εν λόγω ζήτημα από ειδησεογραφική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

Με τον υφυπουργό Παιδείας επικοινώνησε τηλεφωνικά ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Γιάννης Πασχαλίδης, προκειμένου να του εκφράσει, σύμφωνα με όσα υποστήριξε με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Νέα Εγνατία", την έντονη ενόχληση του για την προαναφερθείσα εξέλιξη. Η παρέμβαση Πασχαλίδη είχε σαν αποτέλεσμα να έρθει χθες το πρωί σε επαφή ο κ. Δερμεντζόπουλος με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας, Θανάση Μητρόπουλο, και να του ζητήσει να καταθέσει την πρόταση του για την ίδρυση Ερευνητικού Κέντρου στην Καβάλα!

"Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας μου με τον υφυπουργό Παιδείας", δήλωσε στο Radio 88,6 ο κ. Μητρόπουλος, "είχα την ευκαιρία να τον καταστήσω κοινωνό των ενεργειών που έχουμε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου, αφενός μεν να έχουμε άποψη και θέση μέσα στο νέο Ερευνητικό Κέντρο και αφετέρου να λειτουργήσει με νέους παίκτες και όχι με παλιά υλικά. Η πρόταση μας για το Ερευνητικό Κέντρο θα είναι έτοιμη σε λίγο καιρό. Εκτός από τον υφυπουργό, θα ενημερώσουμε και τον γενικό γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστο Βασιλάκο, και θα περιμένουμε τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Παράλληλα» υπογράμμισε ο κ. Μητρόπουλος «ζήτησα από τον κ. Δερμεντζόπουλο να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλουμε εδώ και καιρό για τη δημιουργία ενός Ανοιχτού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στην Καβάλα. Εμείς θα επιμείνουμε. Δεν είναι δυνατόν οι ίδιοι άνθρωποι που έθεσαν τώρα το θέμα του Ερευνητικού Κέντρου, να μας λένε ότι δεν χωράνε δυο τεχνολογικά ιδρύματα στην περιφέρεια...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου