Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: "Στο ΒΙΟ.ΠΑ.Κ. γίνεται...τουρλουμπούκι!"




Είχαμε αρκετό καιρό να ακούσουμε να γίνεται η οποιαδήποτε συζήτηση για το Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας, ωστόσο στην χτεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ο επικεφαλής της "Συμπαράταξης Πολιτών" Άρης Βέρρος έθεσε ένα ερώτημα που προκάλεσε ζωηρή συζήτηση και είχε σαν αποτέλεσμα να ακουστούν -εκ νέου- γεγονότα τα οποία είναι βέβαιο ότι δεν αρέσουν στον οποιοδήποτε έχει ασχοληθεί με το ΒΙΟ.ΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βέρρος ζήτησε από την δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα να προετοιμαστεί κατάλληλα για να δώσει μια απάντηση για την τύχη του ΒΙΟ.ΠΑ. σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι ο δήμος είναι μέτοχος σε αυτή την προσπάθεια. Προτού παραπέμψει το θέμα στον αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημήτρη Τουλκίδη, η κ. Τσανάκα απάντησε τα εξής: "Στο ΒΙΟΠΑΚ υποψιάζομαι ότι γίνεται ένα 'τουρλουμπούκι'"

Ο κ. Τουλκίδης, από την άλλη, σημείωσε ότι "πρόσφατα ήμουν παρών σε μια συνάντηση για το θέμα αυτό, και διαπίστωσα ότι υπάρχουν προστριβές και αντικρουόμενες απόψεις για πολλά ζητήματα που αφορούν το Βιοτεχνικό Πάρκο." Εν συνεχεία ο κ. Τουλκίδης αναφέρθηκε στο "κατακόκκινο" (όπως το χαρακτήρισε) τραπεζικό δάνειο ύψους 400.000 € -για το οποίο, μάλιστα, έχει γίνει και καταγγελία από την Εθνική Τράπεζα από τις 5 Νοεμβρίου του περασμένου έτους. Ο κ. Τουλκίδης τόνισε ότι το μερίδιο που αντιστοιχεί στον δήμο Καβάλας είναι 29% (129.000 €), υπογραμμίζοντας ότι το βασικότερο ερώτημα δεν είναι τόσο τα χρήματα όσο το αν υπάρχει προοπτική επένδυσης για το ΒΙΟ.ΠΑ.. "Έχει δημιουργηθεί ένα κακό κλίμα για το πάρκο. Δεν γίνονται επενδύσεις, ενώ οι ήδη υπάρχοντες επενδυτές δεν καταβάλλουν ενοίκια. Γενικά δεν βλέπω κάποια ζωντάνια στο όλο θέμα" συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Ο κ. Βέρρος, παίρνοντας τον λόγο, αναρωτήθηκε αν υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο για το ΒΙΟΠΑΚ (έλαβε αρνητική απάντηση), καθώς επίσης και αν θα πρέπει να υπάρξει Βιοτεχνικό Πάρκο ή όχι (σημειώνοντας ότι "θα τον κλείσουμε αυτόν τον 'βάλτο', ή θα αφήνουμε να μεγαλώνουν οι υποχρεώσεις του Δήμου και η ανησυχία των συνδημοτών μας -αρκετοί, μάλιστα, εκ των οποίων πληρώνουν εδώ και 4-5 χρόνια;"). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου