Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ραχμάν Μουσταφάγεφ στην Δράμα: "Να μην καθυστερήσει η κατασκευή του αγωγού TAP" (βίντεο)




Καμία ελπίδα για επαναδιαπραγμάτευση της όδευσης του αγωγού ΤΑΠ, που θα μεταφέρει στην Ευρώπη το Αζέρικο αέριο , δεν προέκυψε από την επίσκεψη του πρέσβη του Αζερμπαιτζάν Ραχμάν Μουσταφάγεφ, στην Δράμα.

Στην συνάντηση που είχε σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη και ενώπιον των δημοσιογράφων ο κ Μουσταφάγεφ παραδέχθηκε, ότι αυτό που τον έφερε στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας, ήταν πρωτίστως η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, εκτιμώντας ότι ο αγωγός θα γίνει το μέσον για την ανάπτυξη φιλίας και συνεργασίας των 2 χωρών. Από την αναφορά του άφησε να διαφανεί ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην διέλευση, αν και είναι γνωστό ότι οι αντιδράσεις τόσο στην Δράμα όσο και στην Καβάλα υφίστανται. Προφανώς ο Αζέρος διπλωμάτης έχει καλύτερη πληροφόρηση!

Ο πρέσβης Ραχμάν Μουσταφάγεφ συζήτησε για 45 περίπου λεπτά με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Πατακάκη για θέματα συνεργασίας των 2 πλευρών, τόσο στον τομέα του εμπορίου, όσο και στον τουριστικό τομέα. Και οι δύο άνδρες εξέφρασαν την βούλησή τους να υποστηρίζουν προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση για κοινό όφελος.



Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Πατακάκης είπε ότι «το έργο είναι μεγάλης Εθνικής σημασίας και τα οφέλη που θα αποκομίσουμε ως περιοχή πολλαπλά». Τόνισε ότι εκτός της επιχειρηματικής δραστηριότητας την οποία μπορούμε να αναπτύξουμε με εξαγωγές και εισαγωγές, εκτός της προσέλκυσης τουριστών από το Αζερμπαϊτζάν, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας υποσταθμών στον αγωγό, οι οποίοι στο μέλλον θα ‘τροφοδοτήσουν’ ενεργειακά την περιοχή με φυσικό αέριο.

Αμέσως μετά υπήρξε αντίστοιχη συνάντηση με εκπροσώπους των Δήμων που θίγονται από την διέλευση του αγωγού, τον Δήμαρχο Δοξάτου Δ. Δαλακάκη τον Αντιδήμαρχο Προσοτσάνης Κ. Μιχαηλίδη, καθώς και τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αν. Μακεδονίας Δ.Κυριαζίδη. Παρόντες επίσης ήταν ο Θεματικός Αντιπεριφειάρχης Χ. Γεωργιτσόπουλος, και οι Π.Σ Χρήστος Λιθηρόπουλος και Γεωργία Χειράκη.

Την προσδοκία να αποβεί εποικοδομητική και για τις δύο πλευρές η επίσκεψη Μουσταφάγεφ, εξέφρασε με δελτίο τύπου ο Βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης, που απουσίαζε από την συνάντηση λόγω της ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξάγονταν το μεσημέρι στην βουλή.

Πηγή: dramini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου